Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014
Αρχική Πολιτικά-Επικαιρότητα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Απρ 18
Παρασκευή

« Όταν τα παιδιά φεύγουν από την χώρα τους είναι σαν να χάνεται από την εποχή, η άνοιξη»!!!

.

.

Translate

Greek English French German Italian Japanese Malay Portuguese Russian Spanish

Πρωτοσέλιδα

 

Μάθε που ψηφίζεις

Επικοινωνία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραφείο

Λιοσίων 22 (5ος όροφος)

Αθήνα 10438

Τηλ. 2105277528

Φαξ. 2105278115

Facebook

Facebook Image

Twitter

Follow Us On Twitter - Image

Επισκέψεις

624513
Παρασκευή
18
Απριλίου
Ανατ.: 00.00
Δύση: 08.29
Σελήνη
18 ημερών
Μεγάλη Παρασκευή, Άγια Πάθη,
Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Ο Καιρός

Partly cloudy

16°C

Αθήνα

Saturday 12°C / 18°C Partly cloudy
Sunday 13°C / 19°C Sunny
Monday 15°C / 20°C Partly cloudy
Tuesday 16°C / 22°C Partly cloudy

ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΑΣΤΕΓΟΙ + ΑΝΕΡΓΟΙ : ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ;

                                 ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

 

Μεγαλώσαμε, είχαμε συνηθίσει, είχαμε ως δεδομένα συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις και δομές κοινωνίας. Για πολλούς ίσως και να μην υπήρχαν τάξεις με τη λογική ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία η πρόοδος, η δουλειά, η πρωτοβουλία ισοσκελίζει τις τάξεις.

Στην ουσία όμως υπήρχαν.

Readmore

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ … ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε μια πολιτική συγκυρία απαξίωσης προχωράμε είτε θέλουμε είτε όχι σε εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν έντονο χαρακτήρα τοπικής προσέγγισης αλλά και πολιτικής αστάθειας. Στη προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων της πόλης έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετικότητα.

Το σχέδιο για αύξηση του πρασίνου, τη καθαριότητα της πόλης, το φωτισμό, τη κατασκευή των πεζοδρομίων, τις παιδικές χαρές, τις ασφαλτοστρώσεις στις γειτονιές της πόλης αντικαθιστά πολλές φορές η οικονομική ανέχεια των Αθηναίων.

Readmore

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να ασκηθεί αναίρεση κατά των ασφαλιστικών μέτρων όλων των συμβασιούχων. Στην  περίπτωση έφεσης από την πλευρά του Δήμου.

Απέχουμεαπό οποιαδήποτε ψηφοφορία (δεν το συζητάμε), θεωρώντας ότι δεν πρέπει να συμβάλουμε σε διαρκείς δικαστικές διενέξεις υπαλλήλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου της Αθήνας (ξεκάθαρο).

Ο Δήμαρχος (Καμίνης) ασκεί έφεση θεωρώντας ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά αλλιώς θα διωχθεί για παράβαση καθήκοντος.

Η αντίσταση είναι πράξη ευθύνης.

Η σοβαρότητα στάση ζωής.

Η αλήθεια υποχρέωσή μας

 

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Readmore

«ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ»

Φίλες & Φίλοι

       Σήμερα διανύουμε και βιώνουμε μια ασφυκτική καθημερινότητα, μια χαμένη προοπτική, μια αδύναμη προσέγγιση, μια απίστευτη διαδικασία υποτίμησης της νοημοσύνη μας.

Αγνοούμε πολλές φορές διαδικασίες, προσπερνάμε τακτικές, παρακολουθώντας άλλοτε σιωπηλά και άλλοτε χωρίς άποψη.

Readmore

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Σήμερα, χρησιμοποιούνται πολλές λέξεις να απεικονίσουν καταστάσεις, να προσδιορίσουν σκέψεις και προτάσεις, αλλά σίγουρα όταν μιλάμε για καθημερινότητα για λειτουργία Δήμου, για περιβάλλον, ίσως μοναδικά και υπεύθυνα πρέπει να στεκόμαστε απέναντι σε προκλήσεις.

Κανείς ποτέ δεν μπορεί να πει ότι είναι ευχαριστημένος. Η ενασχόληση σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μια άνιση μάχη με την καθημερινότητα, είναι ένας αγώνας χωρίς τέλος. Τα προβλήματα εδώ δεν έχουν χρώμα, δεν είναι πράσινα, γαλάζια και κόκκινα. Οδηγός μας είναι το όραμα του πολίτη, του δημότη ο αγώνας και η αγωνία του.

Readmore

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Βομβαρδίζεται ο Έλληνας με το τι λέει, τι πράττει, πως συμπεριφέρεται η Χρυσή Αυγή.

Ένα «πολιτικό κόμμα» που στοχεύει και στοχοποιείται.

Ένας σχηματισμός που επενδύει στην οικονομική εξαθλίωση, που προσδιορίζει χαμένα ιδανικά αλλά κυρίως στην ανυπαρξία Ασφάλειας του πολίτη, η λαθρομετανάστευση και τα επακόλουθά της. Οι κυβερνήσεις αντί να στοχοποιούν το συγκεκριμένο φορέα θα πρέπει να σκύψουν στα προβλήματα που διογκώνουν τέτοια φαινόμενα:

Readmore

ΔΗΜΟΙ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

του Ευγένιου (Σάκη) Κολλάτου

Η σημερινή οικονομική κατάσταση ανέδειξε τη γύμνια της τοπικής αυτοδιοίκησης  που επιμένει να μένει θεατής και διαχειριστής .

Η αδυναμία χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λογαριασμού της ΔΕΗ είναι μια πραγματικότητα .

Η Κυβέρνηση για πρώτη φορά τονίζει έστω και σπασμωδικά ένα κοινωνικό πρόσωπο που έχει να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος χρεώνοντας όμως το κόστος της κοινωνικής πολιτικής στη ΔΕΗ.

Readmore

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ «Ο ΠΗΧΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ»

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Σε μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, στα πλαίσια μίας προσπάθειας να διαμορφώσουμε τους βηματισμούς μας.

   Σήμερα, σε μία ασφυκτική καθημερινότητα, αγνοούμε διαδικασίες, προσπερνάμε τακτικές, παρακολουθώντας άλλοτε σιωπηλά και άλλοτε χωρίς άποψη. Η σημερινή πραγματικότητα όμως επιβάλει εγρήγορση αφού η ενεργή συμμετοχή μας καθορίζει το σήμερα, διαμορφώνει το αύριο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε μπροστά. Να κοιτάμε στα μάτια τον συνάδελφό μας στο χώρο εργασίας, τον συμπολίτη μας στη καθημερινότητα. Να μιλάμε ουσιαστικά, ξεκάθαρα και πάνω απ’ όλα ειλικρινά για το μέλλον που δικαιούμαστε.

Readmore

ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΓΚΕΡ

"Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες.

Τότε ίσως συνετισθεί.

Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα,

ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει".

«Θέλω να βγω να ουρλιάξω ,

να διαδηλώσω ,να αποτρέψω,

να καθηλώσω,

να στείλω τους πραγματικούς

υπεύθυνους εκεί που πρέπει…

…..Αλλά δεν έχω ηγέτη…….»

Η τεχνητή κρίση και ένα σενάριο λύσης προς αποφυγή...

Η Ελλάδα επιλέχθηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους  μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, προκειμένου να δημιουργήσει το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να βρει τη λύση σύντομα.

Και επειδή η Ελλάδα συμβολίζει την Ευρώπη κανείς δεν θα νοιαζόταν για άλλες χώρες όπως η Ουγγαρία η Εσθονία κ.α,  επειδή ήδη η οικονομία της Ελλάδας ήταν τόσο εύκολο να καταστραφεί , αφού είχε παραιτηθεί από το δικό της νόμισμα.

Περισσότερα...

ΝΕΚΥΙΑ

Οι νάρκες και τα ναρκωτικά , τα δηλητήρια και τα φαρμάκια που δίνουν και παίρνουν ακατασίγαστα , και γιομίζουν τις μέρες και την αγορά των ανθρώπων. Είναι τα παραπατήματα , οι πλημμέλειες , οι κακουργίες που μας κυκλώνουν άλλοτε σαν σκοτεινές επιφορές και προθέσεις , και άλλοτε σαν άγριοι επιτελεσμοί. Έτσι βλέπει ο ποιητής το πολυκέφαλο θρέμμα που κρύβει μέσα του ο καθένας μας .Βλέπει και στοχάζεται , και απορεί και τρομάζει .Απελπίζεται και κλαίει και περιγράφει.Περιγράφει την κτηνωδία να ξεσυνερίζεται την απανθρωπιά . Τα ψεύδη και την υποκρισία να προσκυνούνται τις Κυριακές στους ναούς . Τη χαιρεκακία και το φθόνο να δικάζουνε τους αναίτιους . Την πλάνη και τη δεισιδαιμονία καθισμένες στο θρόνο .Ζωγραφίζει την αλαζονεία στα ψηλά και στους εξώστες . Τη φιληδονία να βγαίνει περίπατο με την μαϊμού και τον κόκκινο πρωκτό της .Τον αισχρό εγωισμό τον κουφόηχο και τη φιλαυτία μπροστάρηδες στο δρόμο . Την αμάθεια γενική οικονόμο στο σπίτι και στο βουλευτήριο .Και την προδοσία του ψωμοπάτη . Την ξετσιπωσιά , τη σιμωνία , τη λαιμαργία , την ασωτεία , τους μισερούς , τους κίβδηλους , τους κόλακες , την ακαλαίσθητη αηδία και ταραχή από νεόπλουτους και «μορφωμένους » . Πάπες , πατριάρχες , καρδινάλιοι , ηγεμόνες , πρίγκιπες , βασιλιάδες , σύμβουλοι , κρατικοί , αξιωματούχοι , εμπόροι , καλαμαράδες , διοικητικοί , στρατιώτες , ο απλός κοσμάκης .Όλοι συνωθούνται και κατακρούονται , χορεύουν , τραγουδούν , βιάζουνται , σκούζουν , βρίζουνται , μαχαιρώνουνται , γελούν , συνουσιάζουνται στο αλκοολικό πανηγύρι του κόσμου ! Καθώς τους τυλίγει σαν τεράστιο χταπόδι η νύχτα της Κόλασης με τις ρίζες , τους ιστούς , και τους λώρους ενός πόνου που δεν έχει πέρας.

Έλληνες εναντίον Ελλήνων

Παλιό Αναγνωστικό Α΄ Δημοτικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σκοτώνουν την νέα γενιά...

Με απλά λόγια: είναι φανερό: έχουμε οργανωμένη, ελεγχόμενη και συστηματική γενοκτονία! Η νέα γενιά πεθαίνει κάτω από τα μέτρα του μνημονίου και μαζί της πεθαίνει και η Ελλάδα. Δεν μπορεί κανένας να βρεί δουλειά. Συνεχώς ανακοινώνονται θέσεις εργασίας και αναπτυξιακά προγράμματα… Αποτέλεσμα μηδέν! Πάνε τα βιογραφικά «σύννεφο» στις εταιρείες. Πάνε… κι έρχονται πίσω τα «όχι»… Βγάζουν τα μάτια τους οι νέοι μας στο διαδίκτυο και στις Αγγελίες… Όλες οι δουλειές προσφέρονται με μειωμένα ωράρια και προθεσμία λήξεως. 

Περισσότερα...

Το Μαύρο Αύριο... Έρχεται σύντομα;

Ένα αφήγημα τρόμου που δεν απέχει πολύ από ένα μελλοντικό ντοκουμέντο…

Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

*Θαρθεί  καιρός που τα λόγια θα κρυφτούνε για τους μεταγενέστερους. Οι άνθρωποι θα κοιτάζονται μεταξύ τους απελπισμένα, λίγο πριν οδηγηθούν στην τελευταία τους «εκδρομή»..

*Θα θυμούνται μέσα τους τι είχαν και τι έχασαν αλλά κι αυτό ακόμα θα φοβούνται να το αφήσουν να περπατήσει πάνω στη μνήμη τους. Γιατί και η μνήμη τους θα ελέγχεται από τα μικρά μεταλλικά κυκλώματα που θα έχουν ράψει στον πήχη τους, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν το χάπι της τροφής της ημέρας.

*Θαρθεί καιρός που όλα τα χρώματα θα γίνουν ένα, όχι το απόλυτο μαύρο που περιέχει όλο το φως, ούτε το απόλυτο άσπρο που περιέχει όλο το σκοτάδι. Γιατί το μαύρο και το άσπρο δεν είναι χρώματα. Είναι η σύνθεση και η αποσύνθεση του ουράνιου τόξου.

Περισσότερα...

Αρχική Πολιτικά-Επικαιρότητα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Open source productions